2010. május 25., kedd

Eurovíziós Dalverseny 2010. (1. elődöntő) - Live Blog

21:00
El is kezdtük a dolgot egy klassz buborékos intróval, ilyet még sokat fogunk látni (nem rossz). És megkaptuk a műsvezeket (nem ismerem őket most se). Sőt a DunaTV megosztotta egy nem-túldizájnolt képernyőn, h Mo. nem vesz részt, ezért NE SZAVAZZ EMBER!

21:05
Elkezdődött a szavazás (ami nekünk tök mind1). És jön az első dal. Moldova hipp-hopp elszaladt, olyan tömeg a cucc, mellé egy SP klón (immáron hidrogénezett) és egy punk plázacica... mondtam tömeg.

Hű de gyorsan darálják a számokat... Közben megosztanám, hogy nem értem a közönség feletti virtuális képernyő illúzió dolgot...a valóságban ezt hol látja a közönség???
Ja meg a címkiírás sztem elég zavaróra sikerült. (merthogy nem szavazunk és egy tök üres lila rublika felugrik a semmiért...)

21:16
Lehet velem van a baj, vagy a blogolást miatt nem figyelek de lement a Russia meg az Estonia és eddig 0 az érdeklődésem.
De jajj Slovakia meghozta az erdei népeket. Cuki a csaj kétségtelen, de vhogy olyan erőtlen produkció volt...talán az izgalom. (Azért stúdiófelvételen durván át tudnak ejteni, úgyh lehet csak az előadás olyan amilyen. Ez a későbbiekre is vonatkozik.)

21:22
Finland van, de nem nagyon értem. 2 tangóharmónikás szőke Márió (vagy ki) helyét akarja átvenni?? Ez tényleg bejon az Eurovízión? (Közben nézem a színpadot. Nem rossz, bár sztem az elmúlt években nagyobb glamour-ral voltak felállítva.)

21:25
Latvia jön. (Bocsi hogy nem fordítom az országot, de a gyorsítás érdekében ollózok. Akinek baj, az nyomja be sztaki-ba.) Kicsit fura itt is a tangóharmónika, de egyébként nem rossz a dal.
Fúú azért vannak nagyon rosszul elkapott hangok, nemtom ez hamis-e vagy csak ilyen... meg van egy mimikája a csajnak. XD
Erre még azt mondom egész elment. Nade bízom benne, hogy lesz itt még csempelekapás.

21:30
Serbia színeiben egy elég kétes alak enyeleg 2 vokálos csajjal. Igazából ő egy fiú vagy lány? kategória... De látom most nagyon igyekeztek a jelentkezők esküvői lagzi nótákat összehozni. Hát ez rémisztő ha engem kérdeztek. Nem is értem h az RNR MEDIA hogy nem karolta fel egy Tesco film főszerepe idejére.

21:34
Bosnia & Herzegovina Wow! Slágergynúsan indul...áh de rossz helyen van a gitárszóló, de amúgy eddig ez a legjobb. Nah ennek kivi vok a stúdiósára.

21:38
Nahát Poland micsoda felütés a szám elején! Az almák is tetszettek nah. Az ilyenek bejönnek, csak utána nagyon belanyhult.
Nem tudom mások hogy vannak vele, de nem csak a színpad "olcsóbb" most, de a fellépők sem szórják a különleges effekteket...

21:42
Belgium meglepett. Ez egy totál élvezhető lószarmentes produkció egy cute boy által. Ez kell a népnek? Nekem igen. Látom már ez nálam küszködni fog az agyonhallgatással...

21:47
Malta-nál olyan az elején mintha a csaj füstölne LoL! Az a baj az ilyen számokkal, hogy szép-szép, de olyan felejthető. Nade szárnyunk is van HOHÓ! Ha pontoznám ez legalább 3 pluszot jelentene...ilyen ez az elfogultság.

21:51
Albania felráz, vigyázat! Nah lehet kövezni, de a dizsó feeling ellenére nekem ez egész bejön. Nem átütően, de pár hallgatás és "fürdőszobában dúdolós" kategória is lehet...

21:55
Greece. Általában tőlük sokat várok, mert a déli népek tudnak zenélni.
De most ezt nem tudom hová tenni. Karizmatikus ez a HU-hogást meg HÉ-zés, de nem tudom elképzelni hogy ezt megszeressem. Hát Folk na. A görögöknek biztos bejön.

De tudom már mi fura. Szar a kamerázás. Az elmúlt években akkora gyönyörű koerográfiával összehangolt dinamikus kameramozgások voltak, hogy vmi elképesztő. Most elég uncsin klasszikus formációkat választottak...

22:00
A Portugal csaj mutatja meg milyen tüdeje van. Nem rossz ez se, de nem értem igazán mit várnak az ilyen bealvós melódiáktól. A győzelem általában vagy az epic számokkal vagy a nagyon fülbemászó slágergyanús számokkal szokott jönni...

22:05
F.Y.R. Macedonia: Jajj de vad a csajok sminkje/ruhája! Bejön! (Hát vmivel meg kell fogni a közönséget.) Nem volt rossz, bár ez se fogott meg elsőre.

22:09
Jajj még egy SP design! Belarus elég lanyhával jött. Azért voltak nekik kincseik eddig...(Koldun) ez nem hinném hogy bevésődne nálam. Wow a pluszpont jár a szárnyakért viszont! (Most ez a divat, tavaly a vetkőzés, tavaly előtt meg a Revüs mini ruha.)

22:13
Iceland hajrá, mert tavaly jót hoztatok! Hát elsőre ez sem annyira. Ez is dizsó.

Jajjj a vihar miatt szarakodik a DunaTV!! Neeeeee!

22:17
Öszefoglaló nem árt, mert eddig nem sok maradt meg a cute boy-on kívül...

22:27
Tehát akkor ami érdekel: Latvia, Bosnia & Herzegovina, Belgium, Albania, F.Y.R. Macedonia. De azért nem volt elég időm "megrágni" őket szóval nem 100%-os az állítás véglegessége.

22:33
Lezárták a szavazást. Bár ez minket nem igazán érdekel most. Mondjuk engem érdekel, mert szeretném ha a Belgiumot még egyszer lenyomnák.

22:35
Az átvezető klippek továbbra is zseniális alkotások. Gyönyörű képek vannak, csak nehezen emészthető az összhatás. Na a sielős képsor a végén nagyon király volt! És hoppá itt vannak a stúdióban! A végére nagyon szépen összehozták a az együtt éneklést, bár a hangra eltörő pohár...a csaj reakciója akkora mű volt.

22:43
Jajj de cukik a kölykök! Na ez a hasonmás dolog sztem tök aranyos volt.
Aztán meg kapjuk a csalók klipjeit. Ugyanis sztem ez akkora parasztság, hogy nekik nem kell elődöntőzniük, mert rendszerint ennek ellenére elég szarokkal jönnek. Alapítóország ide vagy oda a pénzen kívül tehetséget is nyomhatnának a dologba. Nade majd meglátjuk a döntőn őket, klipp alapján nem vonok le következtetéseket mint tavaly a zseniális "Mamo" orosz számnál ahol az élő előadás egy kicsit sem hozta a klipp színvonalát.

22:48
Bontjuk a borítékokat!

22:53
ÉÉÉÉS megvan Belgium! Jajj és Albania-nak is örülök. Igazából ez a 2 volt a kedvenc, szóval nem csalódtam.

Köszi annak aki nézte, és ezt elolvasta. Majd csütörtökön 21:00-kor ugyanitt a 2. elődöntőn!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése