2010. március 20., szombat

Új külső

Csináltam egy kevésbé sablonos új külsőt a blogomnak szép tavaszi zöld színekben. Remélem senkinek nem ég ki a retinája tőle. XD

Az oldalsávba pedig tettem egy kis "Ajánló" rovatot. Ide néhány magyarországi vetítési időpontot írok ki, de a bővebb lére eresztett ajánlót is megtaláljátok "TV Hírek" címkére kattintva.

Pusz,
Motyor

2010. március 19., péntek

TV Hírek

  • Hétfőn volt a FlashForward - A jövő emlékei 10. rész az AXN-en. Korábban jeleztem, hogy szünet várható ezután, de hogy csak 2 hét azt nem gondoltam volna. Utána jön duplaepizóddal a folytatás. Részletek az AXN blogján.
  • Holnap a TV2-n 19:35-kor adják A Fantom című Syfy minisorozatot.
  • Még mindig holnap: Kezdődik a True Blood - Inni és élni hagyni 23:00-kor az AXN-en az első résszel.
  • Vasárnap éjjel (szombati műsorrend szerint) 1:00-kor kezdődik a Cool-on a Kaya című MTV sorozat. Nah ki fogja kajálni? (Elnézést a rossz szóviccért, de nem tudtam kihagyni.)
  • Vasárnap jön Divatdiktátorok címmel a Cashmere Mafia első része 14:35-től az RTL Klub-on.
  • Jövő hét kedden ér véget a Két pasi - meg egy kicsi 5. évad ismétlése a Viasat3-on. Szerdától a 6. évadot nyomják.
  • Szintén szerdán fejeződik be a Mindenki utálja Christ! 2. évad a TV6-on. Csütörtökön tehát már a 3. évadon fogunk szórakozni.
  • Elvileg a H2O: Sellőmesék 3. évad megy a Disney Channel-en. Ha valaki tudja a pontos adásmenetet az szólhatna, mert pl. Port.hu-n semmi infó nincs az epizódszámokról.
A következőket még 1x jelezni fogom előtte, de ha már úgyis lehet tudni, akkor megosztom:
  • Márc. 29. (Hétfő) : Újra adják az Ugly Betty-t, Ki ez a lány? címmel a Viasat3-on.
  • Ápr. 03. (Szombat) : A TV2 elhozza nekünk a Tin Man-t, vagyis A bádogember-t.
  • Ápr. 06. (Kedd) : Derült égből család (Life Unexpected) premier az AXN-en.
  • Ápr. 12. (Hétfő) : Lost 6. évad 1-2. rész az AXN-en.

Pilot: Jackie nővér (Nurse Jackie) 1x01-02

Nem, még mindig nem jó a gépem, de már rohadtul szégyellem ezt a pangást. (Meg fel is gyűlt már egy csomó írnivaló.) Előre bocsátom, hogy az élmény már elég régi, de ez nem akadályoz a kritizálásban. :-D



Igazából ezt a sorozatot nem terveztem megnézni, de ha már így elkezdték Mo-on... Tehát a sztori egy lestrapált nővérről szól, aki az egyetlen gyógyításhoz értő ember a kórházban (a történet szerint ez jött le). Ez akkora felelősség neki, hogy Vicodin-hoz kell nyúlnia és sutyiban kell sexelnie a raktárban azért, hogy ne dilizzen be. Mindezt persze úgy teszi, hogy otthon vár a gyerek meg a férj. Nagyjából képzeljük el House doktort nővér-bőrben és tegyük le őt a Grace Klinikánál, bumm így lett a Nurse Jackie. Jah és ha nem említettem fél órában per rész, ugyanis ez Showtime-os.

Nos kicsit többet vártam, mint amit kaptam. Maga a tény, hogy Showtime produkció, eszembe juttatja a Kaliforgiát, a Dextert meg a Nancy ül a fűbent, ami ugye alapból magasra teszi a lécet. Túl magasra. Természetesen ez is jópofa volt, de nem magával ragadóan. A poénokkal nem volt baj egyébként. Hatalmas dumákat eresztettek el, sok elmeroggyant karakter között mozgunk, viszonylag érdekesek voltak az esetek is (csak az első két részt láttam). Ezekkel nem is lenne baj. Sőt még főcím is van, ami manapság ritkaság számba megy. Ergo simán el lehet nézegetni ezt a sorozatot. Ha valaki kellemes kikapcsolódásra vágyik az nézheti, de ha tartalmasra akkor felejtős.

A problémám a fél órával van: nincs időnk semmire. Jackie családi életéről, az életviteli problémáiról, a néhány karakterünkről, és az éppen aktuális betegünkről is csak morzsákat kapunk, mert több nem fér bele. Így persze nem tud érvényesülni se a vígjáték vonás, se a dráma. Olyan semmilyen az egész. A rész végén az az érzése az embernek, hogy nem történt semmi. A megoldást nagyon hamar megkapjuk, szinte futószalagon. A nővér csoszlat egy kicsit a kórházban, és 3 perc alatt elvégzi azt a munkát amit House doki kb. 4-5 nap alatt. Utána meg látványosan kipiheni a fáradalmakat egy kis gyógyszer meg miegymás társaságában. És ezt bizony az arcunkba is tolják. Én még az első részben elvoltam a ténnyel, hogy "jujjj úgy eszi a vicodint mint a narkót" de ez úgy a hatodik jelenetnél már inkább egy másfajta megdöbbenést váltott ki: "most komolyan ilyen hülyének néztek?! éééértem enélkül is!".

Mint már említettem a karakterek jók lehetnének, DE a kevés idő alatt rájuk sem jut idő, úgyhogy megmaradtak felszínes szkeccseknek. Jackie-ről máig nem tudom eldönteni, hogy milyen is. A szakembersége a környezet miatt megkérdőjelezhetetlen, mert rajta kívül mindenki hülye. Vagyishát találóbb az ottani kórházi dolgozókra azt mondani, hogy minden nap olyan, mint egy elmegyógyintézetben a project-hét. Kérdem én mi lenne, ha funkcionáló orvosok vennék körül?! A válasz: A fő karakterünk magasból le lenne sz.rva. Így nem lenne sorozat. Nade nézzük el, mert ő egy elég érdekes ember emellett. Micsoda?! Van két szép lánya és egy dögös férje, erre ő dönget egy feleannyira sem izgató (számomra annyira mint egy porcelán tál) gyógyszertárossal. Az indíték erre a merényletre nem derült ki. A másik érdekessége meg a drogossága, amiről mondtam hogy nem érdekes. Ami tényleg felhozza a karaktert az pedig a stílusa. Egy erős "House lopás" személyiségre építettek egy nagyon felelősségteljes, betegorientált, szent embert. Ez elég durván ellentmond egymásnak vagy csak én gondolom így? Edie Falco jó színésznő, de külsőre annyira kiélten néz ki mint Meredith Grey 10 év múlva. (Hát ezért sem érdekel a szexuális élete.) Rajta kívül van egy doktornő aki utálja a betegeket, egy nővértanonc aki minden értelemben tök lúzer, egy doki aki idegességében melleket fogdos önkéntelenül, és egy hülye igazgató. De róluk ennél több nem igazán derül ki.

Összegezve nem nyújtott annyit a sorozat, hogy tovább akarjam nézni. Lehet később kinövi, de már említettem mit gondolok a "várom mikor lesz jobb" sorozatnézésről.

2010. március 13., szombat

TV Hírek

  • Kedden véget ért a Mindenki utálja Christ! 1. évadjának ismétlése a TV6-on és folytatódott tovább a 2. évaddal. Utána jön a 3. is!
  • Szerdán pedig a Két pasi - meg egy kicsi váltott az 5. évadra a Viasat3-on. Még jön a 6. évad ismétlése is.
  • Szerdán láthattátok a Doktor House 6. évad 1. részét a TV2-n. Ez a szezon még az USA-ban is fut, szóval valószínűsítem, hogy lesz benne szünet.
  • Visszatért a Szellemekkel suttogó 4. évadja is szerdán a TV2-re. Reméljük, hogy ezúttal végigadják...
  • Ma véget ért a Csillagközi romboló 1. évadjának ismétlése az AXN-en. Holnaptól adják a 2. évadot.
  • Hétfőn kapjuk meg a FlashForward - A jövő emlékei 10. részét az AXN-től. Beérjük az amcsikat! WOW! Ergo szünet jön megint.
  • Hétfőn nem lesz Márc. 15. miatt sem Dr. Csont, sem Dollhouse - A felejtés ára az RTL Klub-on.
  • Szerdán kezdődik a Született feleségek 6. évad a TV2-n. Ebben is várható szünet.
  • Amint már írtam, van a TV2-n is Médium 5. évad kedden éjfél környékén. Úgyhogy aki be..pta velem együtt a Hallmark ismétlést: az 5x07-el, akkor az innen számolva 4. kedden csücsüljön a TV2 elé.
  • Lehet szurkolni a TV2-nek! Újra a műsorbeosztásban van az Álomgyári feleség. Vasárnap 15:??-kor (változó időpont) ismétlik. A folytatás az innentől számított 8. vasárnapra várható (feltéve ha közben nem veszik le újra). Jelezni fogom még1x előtte.

2010. március 8., hétfő

Technikai malőr

Mostanában nem igazán írtam, pedig már összegyűlt vagy 5-6 megírandó kritikám. (Ezekkel jelentkezni is fogok később.) Nos a kimaradásom oka a számítógépem, ugyanis meghalt. Ez elég kínos helyzet, ugyanis nemcsak blogot nem tudok így vezetni, de a jó kis netsebességem sem tudom kihasználni (ami szerintem így folyamatosan ablakon kidobált pénz). Most itthon tengődöm a régi szobámban a régi gépemnél, de amint visszamegyek Szegedre, az első dolgom lesz elvinni a gépem vmi szervízbe.

Előre elnézést kérek a hozzá nem értő csipogásomért, de valahol akkoris ki kell dühöngjem magam. A gépem története úgy volt, hogy vettünk egy SuliNet-es gépet. Nem volt olcsó, középkategóriás elemekből lett összeválogatva...mmint elvileg...azért elég kíváncsi lennék milyen bóvlikat sikerült végül beleszerelniük... Nem bízom a SuliNetben, de hát ha már volt támogatás, használjuk. Hát amint elhoztuk, már nem működött. Újra lett telepítve (eredeti Windows-al) legalább 2x, ezzel a bolt részéről megvolt oldva az ügy. Ennek ellenére a gép néha egyszerűen nem akart elindulni (monitorba nem érkezett jel, de a gép elindult), ezért visszavittük ismét. Azt mondták nekik nem sikerült a problémát reprodukálni...NC. De működött végülis a jópár "reset" által okozott kényelmetlenség ellenére...már amennyire használtuk. (Van megbízhatóbb gépem is, amiről most írok pl.) Aztán elkezdődött a suli, új helyre költöztem. Az ősökkel arra döntöttünk, hogy a SuliNet-est viszem el. (Mekkora baklövés volt!) Úgy 2 hónapig tűrhetően viselkedett a drága, de aztán elszabadult a pokol. Először csak ezt a rejtélyes el-nem-indulást produkálta egyre gyakrabban, amin már sokszor 3-4 "reset" segített csak. Később pedig elindulás után úgy 5-6 perc múlva újraindult magától. Aztán elkezdte a napjaimat kékhalálokkal tarkítani rögtön elindítás után. Végül oda jutottunk, hogy 20x is benyomhatom a "reset"-et legjobb esetben is csak kék halált, rosszabban meg a nagy 0 zúgást kapom fekete képernyővel.

Tudom most az informatikusok mindkét kezükkel az arcukat csapkodják, hogy
"Ez a lány mekkora technikagyalázó idióta, hiszen a gépnek csak az a baja...."
Sok befejezést gondoltam már át én is. Szerintem a gépem egy kalap szar, valahol itt kezdeném. De a hibák jellegéből ítélve BIOS probléma is lehet. Sőt én a Nod32-ből is kinézem, hogy elkeresget egy vírus vagy féreg víg társaságában. Ki tudja?! Tehát döntöttem: SZERVÍZ

2010. március 2., kedd

Az év "TV Híre"

Új (2009-es) magyar filmsorozat indul misztikus témában az m1-en 21:30-kor Géniusz, az alkimista címen.




Trailer:


Szerintem bemutató alapján akkora poén lehet (nagy lopáshalmaz a témából), de magyar!!! Ezt mindenképp megnézem. Lehet írok vmi kritikát is.